Ransomware +3400%

cyber-criminalHelaas worden we steeds vaker geconfronteerd met de gevolgen van de verschillende Crypto Locker ‘virussen’. (of eigenlijk Ransomware)  Volgens een recent BBC artikel dit voorjaar is er een toename van 3400% zichtbaar !
In veel gevallen wordt onze hulp ingeroepen als het (helaas) al te laat is en kost het herstellen van de schade behoorlijk veel tijd. Het belangrijkste advies dat wij onze klanten kunnen meegeven is om regelmatig een automatische back-up te laten maken van alle data. Starbytes biedt hiervoor uitstekende mogelijkheden incl. support van onze helpdesk.  Verder blijft het van ’t aller grootste belang dat je nooit een bijlage uit je mail opent als je deze niet expliciet verwacht te ontvangen. Regelmatig zien wij onschuldig ogende ‘bestelbevestigingen’ o.i.d. die als MS Word document in en mail worden meegezonden, vertrouw dit nooit !

Mocht je computer toch getroffen worden door een Cryptolocker dan heeft de Politie in samenwerking met een paar grote Antivirus leverancier een speciale website opgezet om je verder te helpen : https://www.nomoreransom.org/index.html

Uiteraard kun je hiervoor ook altijd contract met Starbytes opnemen en helpen we je graag  om de schade zo goed mogelijk te herstellen.

cryptolocker640

WiFi van Starbytes: Zorgeloos draadloos

WiFi van Starbytes: Zorgeloos DraadloosVanuit onze klanten horen we steeds vaker vragen (of problemen) over het WiFi netwerk. De verbinding valt steeds weg, de snelheid is slecht en op sommige plekken in het kantoor is helemaal geen netwerk bereikbaar. En als er gasten op bezoek komen dan is er vaak geen eigen, goed afgesloten gasten netwerk.
Er valt dus nog een hoop te verbeteren.

Door gebruik te maken van onze WiFi service, zorgeloos—draadloos, brengen we de situatie in kaart en komen we met een plan van aanpak. Met behulp van een Heatmap meting kunnen we snel zien waar de problemen zich voordoen en hoe we die kunnen oplossen.WiFi meting van Starbytes: Zorgeloos Draadloos
En met de plaatsing van onze professionele WiFi zenders leveren we een goed dekkend draadloos netwerk voor het hele kantoor en uw gasten, maar eventueel ook buitenshuis.
WiFi meting van Starbytes: Zorgeloos Draadloos
Wilt u ook zorgeloos draadloos kunnen werken ? neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

iPhoto en de vooruitgang

iPhoto - Starbytes showcaseAls er een nieuwe update is van OS X dan installeren wij die meestal meteen, want als er iemand is die hoort bij te blijven dan zijn wij dat wel, en meestal zit er in iedere update de nodige verbeteringen t.a.v. de veiligheid en dat is natuurlijk belangrijk.

In de laatste update (OS X 10.10.3) kregen we ook een nieuwe App erbij, de vervanger voor iPhoto → Foto en ook die hebben we natuurlijk meteen geïnstalleerd.
Over de verbeteringen zijn de meningen (voorlopig) nogal verdeeld, maar dat went vanzelf.

Wat misschien niet meteen voor de hand ligt, is dat deze nieuwe App tijdens het eerste gebruik een complete kopie maakt van je iPhoto bibliotheek !
In mijn geval was dit opeens 149GB aan extra foto’s op mijn Macbook en aangezien de opslagruimte bij de nieuwere Macbook’s met Flashgeheugen niet altijd even ruim bemeten is zat ik meteen met een acuut ruimte gebrek.

Nu willen we niet adviseren om meteen na de overstap je hele iPhoto bibliotheek weg te gooien, want ook iPhoto is nog gewoon te gebruiken samen met de nieuwe Foto App, en we zien graag deze laatste eerst nog wat verbeterd worden voor we helemaal overstappen.
Maar het is wel iets om rekening mee te houden en misschien na een goede backup op te schonen om genoeg ruimte te houden.

🙂 enjoy !

Je Mac kan sneller … véél sneller

Langzame Mac? Starbytes helpt met Fusiondrive!Langzame Mac? Heb je ook wel eens het gevoel dat jij sneller bent dan je Mac ? Dan kan het zeker de moeite waard zijn om voor je Mac een onderhouds-beurt af te spreken en je Mac te laten upgraden met een Fusiondrive !  Een Fusiondrive is een supersnelle schijf die bestaat uit een ‘normale’ (bestaande) schijf met veel capaciteit en een supersnelle SSD schijf. In veel bestaande Mac modellen zoals een iMac, Macbook, of Mac mini kun je deze laten inbouwen zonder al te veel kosten.

Samen met misschien nog een kleine geheugen uitbreiding en software update voelt je Mac weer als nieuw en lekker snel.

Neem contact op met ons kantoor om de mogelijkheden voor jouw Mac door te nemen.

Hieronder nog even een kleine demonstratie film die het verschil bij het opstarten toont :

[vimeo clip_id=102017995]

” thin client ” anyone ?

Thin Clients - StarbytesThin Clients voor de Volvo Buitenweg Groep. Met 3 vestingen en meer dan 50 werkplekken is een volledige ICT modernisering iets om even goed bij stil te staan. Een complete overgang van lokale werkstations, naar “virtuele” werkplekken (met behulp van Thin Clients) en een modern serverpark, compleet gevirtualiseerd, binnen één centraal hardware-platform. Een mooi migratie traject en een voorbeeld van hoe een moderne ICT omgeving kan bijdragen tot productiviteit, kostenvermindering en flexibiliteit. We bedanken de Volvo buitenweg groep voor deze mooie opdracht en zien vol vertrouwen het beheer & support tegemoet. ☼

Heeft u ook interesse in het vernieuwen van uw ICT omgeving, virtualisatie of het werken met Thin Clients? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen. Wij adviseren u graag geheel vrijblijvend!

On the move.

nijstadWat begon met de aanvraag voor een ADSL migratie werd al snel een complete bedrijfsverhuizing met de nodige consultancy en projectbegeleiding om de bestaande 35+ werkplekken meteen goed te moderniseren en om te zetten in thin-client terminals waarmee niet alleen een aanzienlijke besparing werd gerealiseerd, maar ook de nodige flexibiliteit in het gebruik werd toegevoegd.