Ransomware +3400%

cyber-criminalHelaas worden we steeds vaker geconfronteerd met de gevolgen van de verschillende Crypto Locker ‘virussen’. (of eigenlijk Ransomware)  Volgens een recent BBC artikel dit voorjaar is er een toename van 3400% zichtbaar !
In veel gevallen wordt onze hulp ingeroepen als het (helaas) al te laat is en kost het herstellen van de schade behoorlijk veel tijd. Het belangrijkste advies dat wij onze klanten kunnen meegeven is om regelmatig een automatische back-up te laten maken van alle data. Starbytes biedt hiervoor uitstekende mogelijkheden incl. support van onze helpdesk.  Verder blijft het van ’t aller grootste belang dat je nooit een bijlage uit je mail opent als je deze niet expliciet verwacht te ontvangen. Regelmatig zien wij onschuldig ogende ‘bestelbevestigingen’ o.i.d. die als MS Word document in en mail worden meegezonden, vertrouw dit nooit !

Mocht je computer toch getroffen worden door een Cryptolocker dan heeft de Politie in samenwerking met een paar grote Antivirus leverancier een speciale website opgezet om je verder te helpen : https://www.nomoreransom.org/index.html

Uiteraard kun je hiervoor ook altijd contract met Starbytes opnemen en helpen we je graag  om de schade zo goed mogelijk te herstellen.

cryptolocker640