iPhoto en de vooruitgang

iPhoto - Starbytes showcaseAls er een nieuwe update is van OS X dan installeren wij die meestal meteen, want als er iemand is die hoort bij te blijven dan zijn wij dat wel, en meestal zit er in iedere update de nodige verbeteringen t.a.v. de veiligheid en dat is natuurlijk belangrijk.

In de laatste update (OS X 10.10.3) kregen we ook een nieuwe App erbij, de vervanger voor iPhoto → Foto en ook die hebben we natuurlijk meteen geïnstalleerd.
Over de verbeteringen zijn de meningen (voorlopig) nogal verdeeld, maar dat went vanzelf.

Wat misschien niet meteen voor de hand ligt, is dat deze nieuwe App tijdens het eerste gebruik een complete kopie maakt van je iPhoto bibliotheek !
In mijn geval was dit opeens 149GB aan extra foto’s op mijn Macbook en aangezien de opslagruimte bij de nieuwere Macbook’s met Flashgeheugen niet altijd even ruim bemeten is zat ik meteen met een acuut ruimte gebrek.

Nu willen we niet adviseren om meteen na de overstap je hele iPhoto bibliotheek weg te gooien, want ook iPhoto is nog gewoon te gebruiken samen met de nieuwe Foto App, en we zien graag deze laatste eerst nog wat verbeterd worden voor we helemaal overstappen.
Maar het is wel iets om rekening mee te houden en misschien na een goede backup op te schonen om genoeg ruimte te houden.

🙂 enjoy !